Кюфтета от тиквички

07/02/2012
Галя
отГаляНовак
"Заклетите месоядци не вярват в съществуването на кюфтета, в които няма месо. Но тези кюфтета от тиквички ще ги убедят в обратното "
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97 925
  • Преглеждания за месеца421
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На едро ренде се настъргват измитите и обелени тиквички. Поставят се в съд, осоляват се и се изчаква да се изцедят около 30 мин. Изхвърля се течността, която са пуснали като се доизцеждат с ръка. Целта е да остане минимално количество сок. Към това се прибавят яйцата, ситно нарязаните копър и магданоз, брашно колкото поеме, сол на вкус.

От получената смес с помощта на супена лъжица се оформят кюфтета. Пържат се до златисто от двете страни в предварително загрята мазнина.

Сервират се със сос приготвен от изцеденото кисело мляко, ситно нарязаните копър, магданоз, чесън и сол на вкус.подобни рецепти тук

5 28
4 10
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

гергана арабаджиева
Станаха страхотни пак ще направя.
2
2
Ivo
Ivo
31.05.2016 17:38
Яйцата , могат да се заменят с чия накисната с вода.Тиквичката може да се замести с картофи.Киселото мляко , може да се замести със соево.
Сосове - милион !!!
2
4
Делфи
Делфи
24.06.2013 16:07
И аз ги правя така, но ги оформям с ръце, а соса го приготвям от зелен лук с настъргано сирене и кисео мляко. наистина са мн вкусни.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв