четвъртък, 26 май

Виенска шоколадова торта

24/04/2009
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции10-12 парчета
Изпрати Виенска шоколадова торта
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо77 153
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана30 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Продукти

  • шоколад - тъмен 500 гр.
  • масло - 200 гр.
  • захар - пудра 120 гр.
  • брашно - 2 с. л.
  • яйца - 4 бр.
  • шоколад - бял 150 гр. за украсата
  • сметана - 400 мл.
  • ром - 2 с. л.
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта

Приготвяне на Виенска шоколадова торта

Блатът се приготвя, като 150 гр. тъмен шоколад се разтопява на водна баня. Маслото се разбива със 100 гр. от захарта, прибавят се жълтъците един по един, поохладеният шоколад, брашното и разбитите белтъци с щипка сол. Сместа се излива в намаслена кръгла форма с диаметър 24 см и се пече около 40 мин. в загрята фурна на 180°С. Центърът може да е леко кремообразен. Изважда се от формата и се охлажда.

Сметаната за пълнежа се загрява, прибавя се 200 гр. тъмен шоколад , когато се разтопи, се маха от огъня, охлажда се и се слага в хладилника най - малко за 2 часа. След това се разбива с миксер на пухкав крем, като се прибави ромът.

Блатът се срязва на две и се пълни с 2/3 от крема. Останалият крем се използва за украса.

Тортата се намазва с тънък слой крем отгоре и отстрани.

За да се приготви украсата на тортата се използват шоколади оцветени различно. Разтопяват се на водна баня по отделно и се използва шприц или друга техника.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.2
Общо 33 гласували
5 17
4 8
3 5
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (30)

Изпрати
Изглежда превъзходно! Обожавам шоколадови изкушения!
0
0
жасмина желчева
31.12.2013 12:56
Красива си тортата ама дали е хубава на кус
0
0
Спаси
03.11.2013 15:32
Белият шоколад е за украсата, иначе тортата е превъзходна !!!
0
0
Петя
16.07.2013 13:02
Не съм пробвала рецептата, но ми се струва нещо не наред 200 масло и 2 лъжици захар?
0
0
диди
09.12.2012 19:47
Тортата е супер.След като я опитаха в къщи я правя всяка неделя.
0
0
Николина Андонова
23.11.2012 19:21
Блата след 40мин. печене на 180гр. изгоря! Не знам какви са вашите фурни, но като се замислих, то хляб да беше щеше да изгори за това време! Рецептата не е вярна.
0
0
fanny
22.04.2012 14:18
Ще се опитам да направя тортата! Като гледам си заслужава!!!
0
0
violeta
26.03.2012 15:27
Тортата е супер!
0
0
кети
08.03.2012 12:28
аз го ползвах за украсата, както е обяснено
0
0
Iveliana
07.03.2012 19:50
А къде се слага белия шоколад? никъде не го видях, освен в изброените продукти.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Домашна и лесна рецепта за Виенска шоколадова торта. Доволен ли си от това, което намери? Виж другите ни рецепти за Виенска шоколадова торта. Избрани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Виенска шоколадова торта в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.