Шоколадов браунис

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283081k
Шоколадов браунис2 / 4
24/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Един десерт, който можем да ядем всеки ден, по цял ден"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г краве, на парченца
  • шоколад - 100 г начупен, черен
  • кафява захар - 0, 5 ч.ч.
  • яйца - 1 - 2 леко разбити
  • ванилия - 0, 5 ч.л.
  • брашно - 0, 5 ч.ч.
  • какао - 1 с.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете фурната до 190°C. Застелете квадратна тавичка с хартия за печене и я намажете с малко разтопено масло. Разтопете в съд на котлона шоколада, маслото и захарта на слаб огън, като се бърка през цялото време, докато сместа стане гладка.

Оставете сместа да се охлади и добавете яйцата и ванилията. Разбърква се добре и се добавят постепенно пресятото брашно и какао. Разбъркайте отново и сипете сместа в подготвената тавичка.

Сложете да се пече 20 минути, извадете и оставете шоколадовия браунис да изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
59
46
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Latkova
Latkova
Неграмотни са тези, които са пропуснали дробите в пети клас. "Боже, колко мъка има по този свят...."
18.05.2019 11:08
1
Потребител#189952
Потребител#189952
Това брауни би ли могло да се използва като основа на някоя торта?
24.04.2017 13:21
1
Християна
Християна
Ще се получи ли добре,ако след като бъде изпечен се добави някаква глазула от разтопен шоколад например?
03.05.2013 19:01
Mariela
Mariela
0,5 ч.л. ванилия - половин чаена лъжица,което е две ванилии
0,5 ч.ч.-половин чаена чаша
16.04.2013 12:46
5
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Според мен е половин чаена чаша или лъжица. Въпреки, че не съм много убедена- само предполагам. Най-добре автора да каже.
04.04.2013 14:14
антония
антония
Тъй като явно и аз спадам към неграмотните, може ли някой да ми обясни какво означава 0,5 ч.л. или 0,5 ч.ч. За пръв път попадам на такива мерки и не ми е ясно. Благодаря предварително!
04.04.2013 13:06
Дивак
Дивак
Алоооо грамотната, научи си уроците, тогава критикувай... Евала за рецептата, тия дни ще ги направя :)
03.04.2013 11:51
2
каролина
каролина
поздравления!рецептата е много точна и става изключително вкусно!
02.04.2013 17:52
Ани
Ани
Супер неграмотно написана рецепта,какво е това 0,5 ч.л и 0,5 ч.ч
30.03.2013 18:24
11
1
Покажи всички подкоментари