Ханъм гьобеи

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Ханъм гьобеи1 / 2
26/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
40 бр.
"Представяме ви този разкошен класически десерт, който пазим само за приятели"

Необходими Продукти

  • захар - 350 г
  • вода - 500 мл
  • лимони - сокът на 1/2 лимон
  • За тестото
  • масло - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • вода - 500 мл
  • череши - от буркан, захаросани или ядки по желание
  • олио - 500 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете захарен сироп от захарта и водата, добавете лимоновия сок и оставете да изстине.

Отделно кипнете в тенджерка 500 мл вода, маслото и солта, добавете наведнъж брашното и бъркайте около 5-6 минути енергично. По дъното на тенджерата трябва да се образува плътно покритие. Оставете тестото да изстине за около 5 минути.

Прибавете яйцата едно по едно, като разбърквате добре след всяко. Загрейте в тенджера олио за пърженето.

Правете от тестото топки с леко мазни ръце. Във всяка топка се прави посредата малка дупчица с пръст, което представялва пъпчето. Друг вариант е да шприцовате тестото на гевречета и да пускате да се пържат.

Ханъм гьобеи се пържат от двете страни, а готовите сладки се пускат веднага във вече охладения захарен сироп, като посредата им се натиква по една коктейлна черешка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
512
42
31
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Krasi
Krasi
Не препоръчвам на никого !
Абсолютно грешна рецепта .
Много зле !
04.09.2017 18:35
1
024
024
Нищо не се получи
31.07.2014 22:24