Ростбиф с йоркширски пудинг

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Ростбиф с йоркширски пудинг1 / 2
20/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 250 мл.
  • сол - 1 1/2 ч. л
  • черен пипер - 2 к. л
  • индийско орехче
  • мазнина - 1 с.л.
  • телешко месо - филе 1200 гр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • шери - сухо 2 с. л
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, прибавя се пресятото брашно и постепенно се слага млякото. Прибавят се подправките: 1/2 ч. л сол, черен пипер, индийско орехче и 1 с. л. мазнина. Сместа се покрива и се слага в хладилника за 1 час.

Филето се измива и се подсушава. Ако има тънък горен слой мазнина, тя се нарязва с остър нож на ромбчета, като се внимава да не се засегне месото. Смесват се черният пипер, соевият сос, сухото шери и растителното масло. С тази смес се натрива добре филето и се слага в купа да се маринова 30 мин., като се обръща от време на време.

Фурната се нагрява на 250°С. Филето се подсушава и се натрива със солта. Решетката на фурната се намазва с растителна мазнина. Месото се поставя на решетката в средната част на фурната. Най-отдолу се поставя голямата тава на фурната (или друга подходяща тава), в която ще се събира мазнината от печенето. В тавата се слагат 2 - 3 лъжици вода и месото се пече 15 мин.

Тестото за пудинга се разбърква още веднъж и се изсипва в тавата във фурната, където е сложена предвидената 1 с.л. стопена мазнина при вече отделения сок от печенето. Тавата се поставя отново на най - ниското ниво във фурната. След 10 мин. печене температурата се намалява до 200°С и печенето продължава още 15 мин. Ростбифът се слага в затоплен съд и се оставя още 10 мин. в изключената фурна, за да попият соковете на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
43
30
20
10
Дай твоята оценка: