Хайвер от грис

26/03/2013
Дебора
отДебораНовак
"Колкото и да ви е вкусно, не прекалявайте. Все пак това е само предястие "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 613
  • Преглеждания за месеца329
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • грис - 1 к.ч. (100 г)
  • яйца - 1 брой
  • олио - 2 - 3 к.ч.
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • лук - сокът от 1 глава лук
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете 400 мл вода и добавете гриса при непрекъснато бъркане на слаб огън, докато се сгъсти.

Оставете гриса да изстине и го овкусете със сол и черен пипер на вкус. Добавете яйцето и разбъркайте много добре.

Долейте сока от лука и лимоновия сок отново при непрекъснато разбиване, като проверявате как ви е на вкус.

ПО същия начин доливайте леко олито и разбивайте.

Друг начин да приготвите хайвера от грис е като направите яйцето, олиото и лимоновия сок на майонеза и я подправите с малко сол и захар.подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Petia
Petia
31.01.2017 10:09
Много вкусна рецепта, но аз слагам лука, изцеден от сока /сока на лука го изхвърлям, защото се получава горчив вкус на хайвера.
0
0
христина
христина
25.12.2013 12:41
много вкусна салатка :) аз го приготвям с готова майонеза и става много бързо и лесно :)
0
0
до христина
до христина
27.02.2014 10:13
най-вкусно е с домашна майонеза:)
0
0
preslav
preslav
04.07.2013 12:12
не ми харесва защото е гадно на вкус
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв