Шишчета със свинско и ананас

29/10/2011
Софка
отСофкаНовак
"Сладко-кисели свински шишчета с неустоим вкус и ананас - тежка работа, но все някой трябва да се жертва и да ги изяде "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции7-8 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 353
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 750 гр. (от плешката или филе), нарязано на 40 броя 2, 5 см кубчета
  • винен оцет - 2 с. л.
  • чесън - 2 скилидки счукани с 1/2 ч. л. сол
  • червен пипер - лют 1 с. л.
  • олио - 1/4 ч. ч.
  • кетчуп - 1/4 ч. ч.
  • оцет - 2 с. л.
  • соев сос - 2 с. л.
  • сол - на вкус
  • сусамово олио - 1 ч. л.
  • ананас - 30 бр. 2 см. кубчета(добре изцеден от консерва или пресен)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме марината от червения оцет, счукания чесън, червения пипер и олиото. Сместа се разбърква много хубаво и се накисват в нея кубчетата месо. Така месото престоява около 8 часа в хладилника.

За соса смесваме кетчупа, оцета, захарта, соевия сос, солта и сусамовото олио и разбъркваме добре докато се разтопи захарта.

Нанизваме шишчетата като редуваме месо и ананас и печем на скара или жар (може и във фурна) като пръскаме месото със студена марината през първите 10 мин. След като са готови шишчетата се потапят в сладко - киселия сос и се пекат още 2 мин. Сервират се поляти със соса.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар