Чилапити с пилешко

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Чилапити с пилешко1 / 2
27/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тортили - 12 бр. с диаметър 12.5 см
  • сметана - 150 мл подквасена
  • чили - на прах, за поръсване
  • ПЪЛНЕЖ
  • пилешко месо - 450 г обезкостени гърди
  • пилешки бульон - 600 мл
  • авокадо - 1 бр.
  • чушки - 1 червена
  • люти чушки - 5 - 6 от консерва
  • лук - 1 малка глава червен кромид
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете пълнежа. За целта сварете пилешките гърди в бульона. Отцедете, охладете и ги нарежете на ситно. Към тях добавете нарязаните авокадо, червена чушка, люти чушки и лука. Подправете със сол и чили на прах.

Загрейте малко олио в тиган и размекнете тортилите, като ги запържите за няколко секунди.

Загрейте по-голямо количество олио. Сложете една тортила в цедка и затиснете отгоре с по-малка цедка. Потопете в олиото и пържете 2-3 минути. Отцедете много добре и охладете.

Изпържете така всички тортили, за да станат във формата на кошничка.

Разпределете пълнежа в оформените тортили. Сипете отгоре по малко подквасена сметана и леко поръсете с чили на прах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: