Пиле със зеле

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Пиле със зеле
Снимка: Vannq88
1 / 2
27/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Ето на това му се казва неостаряваща класика в кухнята"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 3 бутчета (горно+долно - общо 6 парчета)
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 3 щипки
  • олио - 70 мл
  • зеле - 1 злека, средна
  • майорана - 1 пълна ч.л.
  • чубрица - на вкус, ронена
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото поръсете със сол, черен пипер и малко червен пипер. загрейте в широка тенджера мазнината и запържете парчетата пиле равномерно - до хубав загар.

Извадете ги и добавете накълцаното ситно зеле. Добре разбъркайте и оставете да се задушава до омекване. Долейте малко топла водичка, добавете пилешкото и отново оставете да се задушава до готовност на месото.

Накрая поръсете с подправките и сол на вкус, добре объркайте и след няколко минути снемете ястието от котлона.

Поднесете пилето със зеле с препечни филии селски хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боби
Боби
Ястието може да се допече във глинен гювеч с дафинов лист и една цяля люта чушка.
06.04.2013 19:52
1