Пържоли по шопски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пържоли по шопски1 / 2
30/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Традицията повелява пържолите по шопски да се поднасят с вкусна шопска салата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - пържоли 1 кг.
  • лук - 3 - 4 глави
  • домати - 5 - 6 бр.
  • мас - 1 к. ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • люти чушки - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват и изпичат на плоча или грил.

Лукът и доматите се нарязват на ситно и се задушават в мазнината, докато омекнат. Прибавят се лютите чушлета и магданозът, ситно нарязани, заедно с черния пипер. Посолява се.

При поднасяне под и над всяка пържола се слага по малко от задушената смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
42
33
20
10
Дай твоята оценка: