Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Средиземноморски хляб със зехтин

Средиземноморски хляб със зехтин

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283081k
Средиземноморски хляб със зехтин1 / 2
28/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Тайната на вкусния средиземноморски хляб е в подправките и в мерака, с който го приготвяме специално за вас"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • мая - 25 г прясна или 15 г сушена
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • босилек - 2 клончета за украса
  • ЗА КОРИЧКАТА
  • подправки - 1 с.л. смес от сушени зелени подправки
  • бекон - 4 резени нарязан пушен бекон без кора
  • домати - 1 с.л. сушени
  • маслини - 12 бр. без костилки
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Разтворете маята в 1 чаша вода и прибавете меда. Когато маята бухне, прибавете я към брашното заедно със солта, зехтина и 600 мл хладка вода.

Месете докато тестото стане гладко и еластично. При необходимост добавете още малко брашно. Оставете го да бухне за 1 час, за да удвои обема си. После го премесете отново.

Разточете голям кръг върху тава за пица или тава за печене. Намажете с доматеното пюре и поръсете със зелените подправки, маслините и доматите.

Най-накрая намажете със зехтина. Оставете да бухне за 15 минути. Печете около 30 минути, докато покафенее и стане хрупкав. Украсете с листа от босилек и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николета
Николета
А беконът? :)
25.04.2013 13:21
Mihaela
Mihaela
Много добре. Единствения недостатък беше, че излезе малко :D.
29.03.2013 16:15