Чушки, пълнени с леща

28/03/2013
от МониНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 932
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Сложете лещата в тенджера, залейте с достатъчно вода и я кипнете. След това намалете огъня и похлупете тенджерата. Варете на тих огън около 10 минути, докато лещата омекне. Отцедете я добре.

Стопете маслото в тиган. Сложете лука и чесъна, пържете около 3 минути докато омекнат. Добавете ябълките и фурмите и запържете, разбърквайки още 3 минути, след което свалете котлона от огъня. Добавете отцедената леща, кориандъра, кимиона, солта и черния пипер. Върнете на огъня за 1 минута.

Почистете чушките. Сложете ги в тава за печене. Разпределете лещената смес в чушките. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете около 30 минути.

Докато чушките се пекат подгответе заливката. Нарежете лютите чушки и ги запържете за 30 секунди.

Подредете изпечените чушки в блюдо за сервиране. Изсипете сметаната върху тях, поръсете с изпържените люти чушлета и поднесете.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 2
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

никнай
никнай
05.02.2016 23:43
Имашли въобще на представа какви глупости си написал?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв