Шпикована свинска рибица

28/03/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 787
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинска рибица - 1 брой
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • вода - 50 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • сланина - около 80 г пушена
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • моркови - 1 брой
  • чубрица - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л. натрошен
  • За соса
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • вино - 50 мл червено
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и подсушена рибица се шпикова с малки и продълговати парченца сланина, чесън, морков, които се натикват хубаво навътре в месото. Добре се посолява и поръсва с черен пипер. Залива се с водата и виното и се оставя да се маринова за 1 нощ в хладилник в съд, покрит с капак.

На следващия ден се слага да се пече под фолио (около 1 час), като преди това отново се поръсва с малко подправки - чубрица и риган, които трябва да полепнат по рибицата. Накрая може да се махне фолиото, за да се запече с апетитна коричка.

Готовата рибица се вади в голяма чиния. В съд се загрява малко мазнина и се запържва настъргания лук. Добавя се брашното и се разбърква, докато и то се запържи.

След това се долива виното, а след съвсем кратко и сосът от тавата на месото. Така приготвеният сос се подправя и с него се поливат парчетата нарязана рибица при сервиране.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!