Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тортелини»Тортелини със спанак

Тортелини със спанак

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Тортелини със спанак1 / 2
29/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
27 бр.
"Като истински почитатели на пастата ще ви кажем, че нищо не може да се сравни с вкуса на домашно приготвената паста и тези тортелини са доказателство за това!"

Необходими Продукти

  • брашно - с обема на 400 мл + още за разточване
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода - около 150 мл. (на стайна температура)
  • За плънката
  • спанак - около 120 гр.
  • извара - около 150 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • бял пипер
  • майорана
  • За гарниране
  • маслини - около 100 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • босилек - няколко листа
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и добавете разбитото яйце. Бъркайте и добавяйте по малко водата. Омесете гладко тесто, като го замесите върху набрашнен плот.

Готовото тесто разточете с дебелина около 1-2 мм. С помощта на чаша с диаметър 8 см изрежете кръгчета. Останалото тесто съберете отново, разточете и пак изрежете кръгчета.

За да приготвите плънката, разбийте яйцето и го разбъркайте с натрошеното сирене и нарязания спанак.

Слагайте по малко плънка от едната страна във всяко кръгче тесто и загръщайте с другата страна. Внимателно притиснете краищата и извийте, за да се получи формата на тортелини.

Така приготвените тортелини се варят в кипнала подсолена вода с няколко капки олио. След 2 минути ги извадете в чиния.

Пасирайте почистентие маслини с чесъна, магданоза, босилек и малко зехтин. Получава се нещо като песто, с което се поливат тортелините със спанак в чиниите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
42
33
20
10
Дай твоята оценка: