Винен кебап с телешко

04/04/2013
Пламен
отПламенНовак3514
"Храна за очите, храна за душата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 724
  • Преглеждания за месеца339
  • Преглеждания за седмицата47
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг може и говеждо месо от ябълката, бута, шола или плешката
  • мазнина - 1/2 ч.ч. (100 мл)
  • лук - 4 - 5 глави (250 г) кромид
  • моркови - 1 бр. (50 г)
  • целина - 1/2 глава (30 г)
  • доматено пюре - 1 с.л. (20 г)
  • брашно - 1 с.л. (10 г)
  • червен пипер - 1 ч.л. (5 г)
  • вино - 1 ч.ч. (200 мл)
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от костите и го нарежете на малки парчета, след което го задушете в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови.

Щом омекнат телешкото и зеленчуците, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Ястието се залива с бульона от костите (или гореща вода) и виното.

Овкусява се със сол и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер. След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

vesko
vesko
20.01.2016 14:36
super e mnogo mi haresa
0
0
Пламен
Пламен
28.04.2013 09:01
Ами избрали са такава снимка!Не съм я качвал аз!
0
1
Катя Стоева
Катя Стоева
24.04.2013 19:53
На картинката се виждат картофи, а в описанието на продуктите липсват.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!