Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Тирамису»Тирамису с портокалов аромат

Тирамису с портокалов аромат

ПламенПламен
Новак
352431k
Тирамису с портокалов аромат1 / 2
04/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Не търсете повече идеалния десерт - ето го! Тирамису с портокалов аромат и нежен вкус!"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 400 г (Савоярди)
  • маскарпоне - 500 г сирене
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • ванилия
  • портокали - настъргана портокалова (или лимонова) кора
  • вино - 2 с.л. Марсала (или ликьор, ром или друг алкохол по избор)
  • кафе - 2 ч.ч. експресо, без захар
  • какао - на прах
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива сиренето до пухкав крем, като постепенно се добавя ванилията и малко настъргана портокалова (или лимонова) кора. Жълтъците се разбиват заедно със захарта до пухкава смес и внимателно се добавят към сиренето.

Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сиренето на малки порции и сместа внимателно се разбърква. Съдът се покрива и се оставя в хладилник да се поохлади. Кафето се смесва с виното или ликьора.

В тавичка се нарежда пласт бишкоти, които предварително са натопени в кафето, след което се намазват с крем, отгоре се посипва с какао на прах. Отгоре се нарежда пласт от бишкоти и така до изчерпване на продуктите.

Най-горният слой е от крема. Тавичката се покрива с домакинско фолио и се поставя в хладилника за няколко часа (най-добре за 24 часа). Преди сервиране отгоре се поръсва с какао на прах и настърган шоколад.

Яйцата в рецептата, могат да се заменят с 300 мл сметана. Разбитата изстудена сметана се добавя към предварително разбитото сирене и сместа внимателно се разбърква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Апетитно!
04.06.2018 12:43
Pressy
Pressy
Страхотен аромат .
24.03.2016 10:01
1
VANQ
VANQ
ТОВА Е СУПЕР. Опитаите и вие.
17.07.2013 15:46