Класическа рецепта за палачинки

05/04/2013
Анонимен
отАнонименНовак3
"Класика в жанра Бързо, Лесно и Вкусно. За един хубав и усмихнат ден"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
288 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 784 679
  • Преглеждания за месеца46779
  • Преглеждания за седмицата7784
  • Коментирана61 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена288

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте по желание.
Добър апетит!подобни рецепти тук

5 131
4 77
3 21
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (61)

Начинаещ кулинар
Аз добавям към рецептата ванилова захар и ванилия на прах.
5
3
Потребител#206931
Палачинките станаха уникално вкусни и сладки
4
1
Людмил
Людмил
11.03.2018 16:23
Добра рецепта, събуждаш се и я почваш
10
2

Виж всички коментари или напиши такъв