Класическа рецепта за палачинки

05/04/2013
"Класика в жанра Бързо, Лесно и Вкусно. За един хубав и усмихнат ден"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
252 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 454 414
  • Преглеждания за месеца80612
  • Преглеждания за седмицата4830
  • Коментирана58 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена252

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - около 2 чаши (400 мл)
  • брашно - около 2 ч.чаши
  • сол - щипка
  • олио - 2 - 3 суп. лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте по желание.
Добър апетит!подобни рецепти тук

5 96
4 64
3 32
2 25
1 8
Дай твоята оценка:

Коментари (58)

Пламена
Пламена
12.02.2018 14:31
Станаха чудни! Благодарим за рецептата!
0
1
Сашка
Сашка
13.11.2017 17:27
Станаха страхотни много са вкусни. Върнах се във времето когато майка ми правеше палачинки :*
8
1
Lyubomir
Lyubomir
24.08.2017 16:00
Рецептата е страхотна!
9
1

Виж всички коментари или напиши такъв