Класическа рецепта за палачинки

05/04/2013
iliqnaот iliqnaНовак
"Класика в жанра Бързо, Лесно и Вкусно. За един хубав и усмихнат ден"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10 бр.
Сготви+2 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо460 256
  • Преглеждания за месеца3044
  • Преглеждания за седмицата1040
  • Коментирана50 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте по желание.
Добър апетит!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 68
4 59
3 31
2 25
1 9
Дай твоята оценка:

Коментари (50)

Mima Georgieva
Mima Georgieva
01.06.2016 14:48
Сместта ми стана малко по-гъста от очакваното и затова я разредих с вода. Добавих щипка захар, малко сода и 2 ванилийки и станаха супер :)
5
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
04.05.2016 20:59
аз почти винаги ги правя сладки така че слагам и ванилия
1
0
Радомира Михайлова
За моя изненада моя мъж ми ги приготви тази сутрин по рецепата, но малко увеличил дозата,че малко му се видяло!:D
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти