Класическа рецепта за палачинки

05/04/2013
iliqna
отiliqnaНовак3
"Класика в жанра Бързо, Лесно и Вкусно. За един хубав и усмихнат ден"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
220 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 228 574
  • Преглеждания за месеца33667
  • Преглеждания за седмицата5183
  • Коментирана58 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена220

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте по желание.
Добър апетит!подобни рецепти тук

5 93
4 64
3 32
2 25
1 8
Дай твоята оценка:

Коментари (58)

Сашка
Сашка
13.11.2017 17:27
Станаха страхотни много са вкусни. Върнах се във времето когато майка ми правеше палачинки :*
1
0
Lyubomir
Lyubomir
24.08.2017 16:00
Рецептата е страхотна!
5
0
vitoshaword.com
vitoshaword.com
15.07.2017 16:31
Супер, благодаря за рецептата! Предлагам отделно на вниманието ви новия роман-сериал, посветен на жените на България. Можете да го следите съвсем свободно тук: kralicatanakrastavicite.wordpress.com
6
7

Виж всички коментари или напиши такъв