Класическа рецепта за палачинки

05/04/2013
iliqnaот iliqnaНовак
"Класика в жанра Бързо, Лесно и Вкусно. За един хубав и усмихнат ден"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
106 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо563 521
  • Преглеждания за месеца39477
  • Преглеждания за седмицата2835
  • Коментирана53 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена106

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте по желание.
Добър апетит!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 77
4 61
3 31
2 26
1 9
Дай твоята оценка:

Коментари (53)

Цветанка Цветанова
Олиото не го сложих,но пак се получават вкусни :)
0
0
Мирелла Сомова
Днес направих палачинките по тази рецепта, като добавих щипка сода в сместа - получиха се доста сполучливо! :)
3
0
Теодора Мещерова
Рецептата е много добра, но имам въпрос към админите- защо се позволява на хора, нерегистрирани в сайта и анонимни да гласуват?!?
2
6

Виж всички коментари или напиши такъв