Класическа рецепта за палачинки

iliqnaот iliqnaНовак
05/04/2013
"Класика в жанра Бързо, Лесно и Вкусно. За един хубав и усмихнат ден"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10 бр.
Сготви+2 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо421 643
  • Преглеждания за месеца4515
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана50 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - около 2 чаши (400 мл)
  • брашно - около 2 ч.чаши
  • сол - щипка
  • олио - 2 - 3 суп. лъжици

Приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте по желание.
Добър апетит![подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 68
4 59
3 31
2 25
1 9
Дай твоята оценка:

Коментари (50)

Изпрати
Mima Georgieva
Mima Georgieva
01.06.2016 14:48
Сместта ми стана малко по-гъста от очакваното и затова я разредих с вода. Добавих щипка захар, малко сода и 2 ванилийки и станаха супер :)
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
04.05.2016 20:59
аз почти винаги ги правя сладки така че слагам и ванилия
0
0
Радомира Михайлова
За моя изненада моя мъж ми ги приготви тази сутрин по рецепата, но малко увеличил дозата,че малко му се видяло!:D
1
0
Йорданка
Йорданка
14.02.2016 22:01
аз пък ги направих малки, така и детето им се радва и си ги хапна :))
0
0
Мариета
Мариета
29.01.2016 08:37
Аз пък имам много просто правило: към яйцата със солта добавям брашно и бъркам докато се получи гладка, много гъста смес. После разреждам с прясно мляко до консистенция на боза! Винаги се получават прекрасни!
11
0
Наталиа Петрова
Да, ваниловата захар също е идея.
0
0
Анна
Анна
24.01.2016 10:56
И аз добавям малко ванилова захар. :)
0
0
Наталиа Петрова
Страхотна рецепта. Аз добавям и малко ванилия.
0
0
Деси Маринова
Приготвям палачинки по тази рецепта от години, получават се страхотно.
1
0
Миглена Ефтимова
Палачинките станах много хубави но с около 500 мл. мляко. Приятен апетит:)
1
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с