Класическа рецепта за палачинки

05/04/2013
iliqna
отiliqnaНовак3
"Класика в жанра Бързо, Лесно и Вкусно. За един хубав и усмихнат ден"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
272 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 648 748
  • Преглеждания за месеца50926
  • Преглеждания за седмицата3944
  • Коментирана59 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена272

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте по желание.
Добър апетит!подобни рецепти тук

5 125
4 76
3 21
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (59)

Людмил
Людмил
11.03.2018 16:23
Добра рецепта, събуждаш се и я почваш
3
0
Пламена
Пламена
12.02.2018 14:31
Станаха чудни! Благодарим за рецептата!
2
2
Сашка
Сашка
13.11.2017 17:27
Станаха страхотни много са вкусни. Върнах се във времето когато майка ми правеше палачинки :*
10
3

Виж всички коментари или напиши такъв