Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Класическа рецепта за палачинки

Класическа рецепта за палачинки

iliqnailiqna
Новак
3550651
05/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Ако обичаш вкусни палачинки, това е твоята рецепта - нашите потребители изпитаха и приготвиха тези палачинки хиляди пъти."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - около 2 чаши (400 мл)
  • брашно - около 2 ч.чаши
  • сол - щипка
  • олио - 2 - 3 суп. лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана за палачинки. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте готовите палачинки по желание - със сладка или солена плънка. А ако обичате палачинки, предлагаме да разгледате и другите наши изпробвани рецепти за палачинки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
5159
480
321
23
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Да, ваниловата захар също е идея.
25.01.2016 06:56
6
1
Анна
Анна
И аз добавям малко ванилова захар. :)
24.01.2016 10:56
1
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Страхотна рецепта. Аз добавям и малко ванилия.
19.01.2016 08:41
Деси Маринова
Деси Маринова
Приготвям палачинки по тази рецепта от години, получават се страхотно.
11.01.2016 14:41
1
1
Миглена Ефтимова
Миглена Ефтимова
Палачинките станах много хубави но с около 500 мл. мляко. Приятен апетит:)
10.01.2016 09:33
1
Катрин 17
Катрин 17
Правя палачинки от 8 годишна и винаги ми стават хубави, но само от едната страна от другата са някак си наполовина сорови на половина изгорели на какво се дължи това
28.08.2015 11:04
2
Ели Димова
Ели Димова
На мен станаха!!!!
16.06.2015 17:03
5
Дани
Дани
Само видях съставките, всичко на око, идеални станаха (само, че вместо олио, зехтин)
26.01.2015 20:56
6
6
Дедо ви
Дедо ви
Руснаците казват:Первьй блин комом !Това значи, че първата палачинка става на топка.ЗАКОН.
23.12.2014 17:55
9
7
Rostislav
Rostislav
Абе вие луди ли сте??домът ми се потпали трябваше да викам пожарната
12.10.2014 16:13
10
38
1
Покажи всички подкоментари
plamen
plamen
а на мен ми се получиха с мн дупки,като швейцарско сирене.дали някои знае причината.
12.10.2014 11:13
3
2
3
Покажи всички подкоментари
Хюсние
Хюсние
и с 1,5 ч.чаши брашно се получиха много вкусни! :-)
28.09.2014 02:49
7
3
Валери
Валери
Брашното е твърде много.Не се усеща вкуса на яйце и мляко.
21.09.2014 15:56
2
6
Николай
Николай
Аз съм на 14 и за първи път направих палачинки. Първата палачинка залепна и се усетих, че съм увеличил газта. Но след това се получиха супер меки и вкусни! Отлична рецепта!
08.09.2014 10:20
19
3
златка
златка
Стават по мекички, ако освен прясно мляко се сложи вода наполовина и освен това щипка сода бикарбонат. След като се извадят от тигана се мажат с краве масло.
07.09.2014 20:28
6
4
1
Покажи всички подкоментари
borislav
borislav
много добре ми станаха
20.08.2014 19:45
5
1
1
Покажи всички подкоментари
Веси
Веси
Мн хубави палачинки станаха! :)
03.08.2014 15:41
5
lili
lili
Аз сам на 13г и правя за тази рецепта за пръв път много ми харесват и е много лесна :D
30.07.2014 15:59
16
кристиян
кристиян
Много добре ми станаха палачинките
04.07.2014 10:01
4
1
мария
мария
Наистина се получиха доста добре не са много тънки но не са и много дебели много са вкусни!!!!!
26.06.2014 13:11
3
1