Пържоли във фолио

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Пържоли във фолио1 / 2
06/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4 бр.
"Една рецепта, с която няма как да сбъркате - отличен резултат с минимум усилия!"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 броя
  • вино - 5 с.л. бяло или червено
  • чесън - 3 скилидки счукан
  • горчица - 1 с.л. пълна
  • сметана - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин - 1 с.л. връхчета
  • гъби - 200 г
  • зелен лук - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържили се начукват леко и внимателно, като се овкусяват със сол и черен пипер.

Всички останали съставки се разбиват с още малко подправки, като накрая се добавя олиото леко и при непрекъснато разбиване.

Пържолите се намазват равномерно с получената паста. Оставят се в покрит съд в хладилник за 1-2 часа да се овкусят.

В 4 големи парчета фолио, леко намазнени се слага всяка пържола. Отгоре се добавят ситно нарязани гъби и зелен лук. Пликовете се опаковат стегнато и се слагат в тава.

Пържолите във фолио се пекат около 1 час в силна фурна, но продължителността на печене зависи от дебелината на свинското месо.

Поднасят се направо с плика, който се отваря леко, в компанията на вино по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Невена
Невена
Много вкусни станаха! Поздравления!
01.07.2013 12:32
4