Конфитюр от портокали

08/04/2013
Деси Томова
отДеси ТомоваНовак
"Щом и баба се научи да приготвя конфитюр от портокали, значи и вие можете "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 870
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете портокалите, а вътрешността им нарежете кубченца.

Настържете външната жълта кора на лимонити и ги обелете. Нарежете и тяхната вътрешност ситно.

Цитрусовите кори сложете в студена вода да кипнат. Оставете така за 30 минути на слаб котлон да се варят. След това сложете корите в гевгир да се отцедят.

Смесете ги с портокалите и половината захар. Оставете ги за 1 нощ да престоят, а на следващия ден добавете останалата захар.

Сложете сместа да се вари до стандартната за сладка и конфитюри гъстота, като добавите и настърганата кора и разбърквате регулярно. Отпенвайте по време на вареното, образувалата се бяла пяна.

Готовият конфитюр разсипете в сухи и леко затоплени бурканчета. Затворете ги добре в сухи и предварително затоплени буркани.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мария
Мария
10.04.2013 17:43
Добре е, портокалите да се оставят във вода поне 24 часа, имайки предвид химичната обработка на кората. После се нарязват на кръгове. Аз лично ги слагам в предварително сварен сироп от 1 част вода и две части захар. Може да се добави карамфил. Вари се на няколко пъти, за да се уцели гъстотата. Накрая лъжичка лимонтозу и топли буркани. Съотношението обикновено е - 1кг плод. 500 гр вода, 1 кг захар.
1
0
Балчик
Балчик
10.04.2013 17:09
Цитрусовите плодове имат повърхностна обработка.Какво трвбва да се прави ? Не разбрах последните две изречения.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв