Печен юрдек

07/04/2013
от Тома ДимовНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 421
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • юрдек - 1 бр. (патица - юрдечка)
  • морска сол
  • черен пипер
  • джоджен - на вкус, сушен
  • лук - 1 глава
  • мед - 2 с.л.
  • вода - 60 мл
  • соев сос - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре водата с меда, соевия сос, настъргания лук и джоджен.

Натрийте хубаво отвътре и вън почистения юрдек със сол и черен пипер. Добре го полейте с маринатата и вътре и вън.

Оставете го в покрит съд в хладилника за 24 часа. От време на време завъртайте юрдека, за да се маринова равномерно.

След това прехвърлете юрдека върху скара, сложена в тавичка. Сложете да се пече в умерено загряна на 180 градуса фурна за около час и половина.

От време на време поливайте/намазвайте птицата с маринатата, в която е престояла.
подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар