петък, 29 април

Печен юрдек

07/04/2013
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6-8
Изпрати Печен юрдек
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо2 515
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Продукти

  • юрдек - 1 бр. (патица - юрдечка)
  • морска сол
  • черен пипер
  • джоджен - на вкус, сушен
  • лук - 1 глава
  • мед - 2 с.л.
  • вода - 60 мл
  • соев сос - 3 с.л.
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Печен юрдек

Разбийте добре водата с меда, соевия сос, настъргания лук и джоджен.

Натрийте хубаво отвътре и вън почистения юрдек със сол и черен пипер. Добре го полейте с маринатата и вътре и вън.

Оставете го в покрит съд в хладилника за 24 часа. От време на време завъртайте юрдека, за да се маринова равномерно.

След това прехвърлете юрдека върху скара, сложена в тавичка. Сложете да се пече в умерено загряна на 180 градуса фурна за около час и половина.

От време на време поливайте/намазвайте птицата с маринатата, в която е престояла.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.2
Общо 5 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Свързани Рецепти

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и лесна рецепта за Печен юрдек. Намери ли това, което търсиш? Виж другите ни категории за Печен юрдек. Изпробвани рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Печен юрдек в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.