неделя, 23 ноември

Печен юрдек

Публикувана от:
Видяно: 1 157 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Пилешко
Рецепта за Печен юрдек
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6-8

Необходими Продукти

  • юрдек - 1 бр. (патица - юрдечка)
  • морска сол
  • черен пипер
  • джоджен - на вкус, сушен
  • лук - 1 глава
  • мед - 2 с.л.
  • вода - 60 мл
  • соев сос - 3 с.л.

Приготвяне на Печен юрдек

Разбийте добре водата с меда, соевия сос, настъргания лук и джоджен.

Натрийте хубаво отвътре и вън почистения юрдек със сол и черен пипер. Добре го полейте с маринатата и вътре и вън.

Оставете го в покрит съд в хладилника за 24 часа. От време на време завъртайте юрдека, за да се маринова равномерно.

След това прехвърлете юрдека върху скара, сложена в тавичка. Сложете да се пече в умерено загряна на 180 градуса фурна за около час и половина.

От време на време поливайте/намазвайте птицата с маринатата, в която е престояла.

4.2 от 5 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Домашна и лесна рецепта за Печен юрдек. Намери ли това, което търсиш? Виж другите ни категории за Печен юрдек. Изпробвани рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Печен юрдек в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.