Турска шкембе чорба

06/04/2013
от ТониНовак
"Тази рецепта от Турската кухня е особено популярна на Балканите!"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 888
  • Преглеждания за месеца1150
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана15 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеното шкембе сложете да се вари в достатъчно вода. 5 минути след като кипне, го прецедете и го измийте отново добре. Отново го сложете да се вари, но в тенджера под налягане с 6 ч.ч. вода за около 1 час и 30 минути на умерен огън.

Извадете шкембето и го нарежете на тънки ивици. Загрейте маслото в тиган, докато стане светло кафяво и запържете брашното, като разбърквате. Добавете червен пипер, разбъркайте добре и добавете шкембето. Изсипете част от бульона на шкембето в тигана да се хомогенизира и излейте тази смес към останалия бульон.

Добавете млякото и оставете да къкри около 15 минути. Поръсете със сол и черен пипер на вкус и разсипете в купички. Поднесете турската шкембе чорба със стандартните подправки - счукан и смесен с оцета чесън и стрити люти чушки.подобни рецепти тук

5 15
4 11
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

ема
ема
15.02.2016 11:11
само не зная защо е записано като "турска", всички го готвим така
3
1
Harro
Harro
05.09.2015 21:37
Super!
0
0
шкембелина
шкембелина
03.02.2015 19:59
Владо ти тъп ли си какъв си ? Не знаеш ли ,че ние национална кухня нямаме ,всичко е гръцко и турско ,само сме променили някои неща малко според вкуса ни ,като шопската салата примерно. Тя е гръцка но ние сме променили само това ,че и слагаме сирене, а гърците зелени или черни маслини. Да не говорим за турката кухня ,която е тотално останала и тук имаме и малко италианска и доста френска , е сега вече се получи българска ....
7
15

Виж всички коментари или напиши такъв