Агнешко на фурна - облизанка

08/04/2013
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак10122253
"Като деца много харесвахме това ядене и винаги омитахме чиниите. Затова го кръстихме облизанка"
Приготвяне20 мин.
Готвене160 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 831
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се нарязва на порции, натрива се с пипер /най-добре бял/ и сол и се поставя в тавичка. Залива се с олиото и една ч.ч. вода, завива се с ал. фолио и се пече във фурна на 180 гр. 2 часа.

Изважда се от фурната и се отделя сосът. В него се задушават зеленият лук, джодженът и лападът заедно с доматеното пюре за около 10 мин.

С получената смес се залива агнешкото и се запича във фурната 20-30 мин. на 200 градуса, докато остане на „масло”.

Като деца много харесвахме това ядене и винаги омитахме чиниите. Затова го кръстихме „облизанка“.
подобни рецепти тук

5 9
4 8
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Darina Glavanakova Bakard
Наистина е облизанака! Браво!!!
0
0
Йовка Ръцева
Йовка Ръцева
08.09.2013 18:33
Познавам лично майстора с рецептата и всичко, което сготви е перфектно!
0
0
Кирил
Кирил
03.05.2013 11:00
дано да е хубаво
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв