Пататник без сирене и лук

08/04/2013
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак7012153
"Икономичен пататник, който е вкусен дори и без сирене и лук!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 604
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едно лято обиколих всички ресторанти в гр. Девин и околността. Навсякъде се предлагаше пататник - навсякъде различен. Този вариант най-много ми допадна - без сирене.

Обелените картофи се настъргват на ситно ренде. Изстискват се много добре от водата. Прибавят се две яйца, джоджен, чубрица, сол и пипер. Сместа се омесва много добре.

Прави се питка с дебелина около 1.5 см. На не много загрят котлон се поставя тиган и се намазва с половината масло. Питката се пържи/пече/, докато хване кафява коричка.

След това се обръща върху капак или тавичка. Тиганът се намазва с останалото масло и питката се доизпича от другата страна но под капак.подобни рецепти тук

5 9
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

мима
мима
06.10.2013 10:48
А НЕ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ИЗПЕЧЕ ВЪВ ФУРНАТА?
6
0
Мария
Мария
04.08.2013 19:14
Това е патЕтникът на моята баба. Превъзходен е.
1
0
Мира
Мира
08.04.2013 14:55
Рецептата за пататник ми изглежда интересна. В най скоро време ще я пробвам и на вкус. Благодаря.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв