Лотарингски пай

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Лотарингски пай1 / 2
09/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 230 г
  • масло - 60 г краве
  • свинска мас - 40 г
  • бекон - 10 резена
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 150 мл течна + 150 мл гъста
  • сирене - 150 г настръгано грюер
  • индиийско орехче - 1 щипка
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Пресейте брашното с 1 щипка сол в купа. Добавете маслото и маста, после 2-3 с.л. студена вода и замесете меко тесто.

Разточете тестото и постелете с него форма с диаметър около 23 см. Повдигнете краищата му. Печете около 15-20 минути.

Нарежете бекона и го изпържете за 2-3 минути. Отцедете излишната мазнина. Разбийте яйцата, двата вида сметана, солта, черния пипер и индийското орехче.

Поръсете половината сирене в опечената кора. Отгоре сложете бекона и останалото сирене. Залейте отгоре с яйчената смес. Печете във фурната 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: