Пица Маргарита

22/06/2009
Марго
отМаргоНовак
"Семпла пица, кръстена на кралица, която ни разкрива, че магията на пицата е в простите съставки, но добре съчетани!"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 700
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно – 350 гр.
  • мая – суха 7 гр.
  • захар - 1 ч. л.
  • сол
  • зехтин – 1 с. л.
  • вода – топла 250 мл.
  • домати – белени от консерва 400 гр.
  • чесън – 2 скилидки
  • босилек – 2 с. л. сух
  • зехтин – 1 с. л.
  • доматено пюре – 2 с. л.
  • моцарела – 100 гр. нарязана на филийки
  • пармезан – настърган 4 с. л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сухата мая и захарта и 4 с. л. вода. Оставете на топло за около 15 мин да шупне.

Пресейте брашното заедно със солта, сложете в голяма купа, направете дупка в средата. Там изсипете зехтина, маята и останалата вода и замесете тестото.

След това сложете тестото на посипана с брашно повърхност и месете 4-5 минути. Върнете в купата, покрийте с кърпа и оставете да втаса (да увеличи обема си приблизително 2 пъти) на топло.

Месете тестото още около 2 минути, разтеглете го с ръце и го разстелете в тавичка(или специална форма за печене на пица) с пръсти го разтеглете по краищата, за да бъде равно. Тестото трябва да бъде не по - дебело от 6 мм, защото ще се надуе при печенето.

Сложете нарязаните консервирани домати, чесъна, магданоза, зехтина и солта в голяма тенджера. Варете около 20 минути, докато сосът се сгъсти. Добавете доматеното пюре и леко охладете. Намажете със доматения сос тестото за пицата, наредете отгоре парчетата моцарела и поръсете с настъргания пармезан и печете в загрята фурна при 200 градуса за около 20 мин.

Поднася се гореща.подобни рецепти тук

5 15
4 9
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

лидия
лидия
01.08.2014 15:52
многоинтереснарецепта
2
0
vladi
vladi
26.11.2013 16:25
:)
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв