Картофена пица с риба тон

17/01/2010
"Разкошен вкус и аромат, които ще ви накарат да се влюбите в италианската кухня "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 368
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи – 1500 гр.
  • зехтин – 4 с. л.
  • домати – 4 бр.
  • чесън – 2 скилидки
  • риган – 2 ч. л.
  • риба - тон – консерва около 200 гр.
  • лук – 3 глави
  • моцарела – 250 гр.
  • брашно – 100 гр.
  • маслини – черни 80 гр.
  • пармезан – 80 гр. настърган
  • магданоз
  • босилек
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода, отлейте водата и пюрирайте, добавете 2 ч. л. сол и 2 с. л. зехтин. Добавете брашно и замесете тесто.

Попарете доматите, обелете кожата, нарежете на дребно и отцедете в сито. Пресовайте чесъна, смесете с доматите, добавете пипера и ригана.

Отлейте олиото от рибата тон и раздробете с вилица, добавете към доматите. Нарежете лука на полумесеци.

Загрейте фурната до 225 градуса. Подмажете тавичка с олио. Изсипете картофеното тесто, като оформите бордове и печете 20 минути.

Извадете от фурната и изсипете доматено - рибната смес, подправете, отгоре наредете тънки резени моцарела и лук. Разпръснете изчистените маслини, напръскайте с 2 с. л. зехтин и наръсете с настъргания пармезан.

Печете 25 минути. След като извадите от фурната поръсете с нарязания магданоз и босилек.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар