Супа от коприва

10/04/2013
Сияна
отСиянаНовак
"Една супа от коприва е като една порция здраве от природата!"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 295
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • коприва - 2 пакета
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 голям
  • чесън - 3 скилидки
  • гъби - 150 г по желание
  • джоджен - няколко стръка пресен или сух
  • сол
  • черен пипер
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете кочистената и измита коприва в кипяща вода. Отцедете я и пак я измийте със студена вода.

Загрейте няколко с.л. олио в тенджера и запържете скълцания лук, чесън и нарязан ситно морков. По желание добавете малко нарязани гъби, но може и без тях.

Щом омекнат добавете корпивата, разбъркайте за 1-2 минути и долейте около 1.8-2 л вода.

Оставете супата да се вари до пълно омекване на зеленчуците, като на няколко пъти претривате копривата в тенджерата с решетъчна бъркалка.

Накрая овкусете със сол, черен пипер и пресен скълцан джоджен. Снемете супата от котлона и след 5 минути я застройте с разбитите заедно яйце и кисело мляко + мъничко оцет.подобни рецепти тук

5 12
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Павлина Стойкова
Павлина Стойкова
13.04.2013 16:26
За този период от време е перфектна рецепта! Имаме нужда от желязо сега, ранна пролет! Има доста коприва!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв