Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Кебап»Винен кебап с телешко и чушки

Винен кебап с телешко и чушки

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Винен кебап с телешко и чушки1 / 2
11/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Когато един майстор ни показва как да приготвим винен кебап с телешко, ние можем само смирено да извадим лист и химикалка, за да си записваме"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 зелена
  • моркови - 1 бр.
  • червено вино - половин бутилка хубаво
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 2 зърна
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от ципите и излишните мазнини и се нарязва на едри хапки. Лукът се нарязва на полумесеци, чушката - на едро, морковът - на кръгчета.

Месото се запържва леко в мазнината, прибавят се зеленчуците, червеният пипер и захарта. Заливат се с виното, което трябва да е ароматно, не много горчиво и не много кисело.

Аз ползвам каберне совиньон от южна България. Долива се вода да покрие. Подправя се със сол, дафинов лист, бахар, черен пипер.

Виненият кебап с телешко ври на слаб огън около 60 мин. /до готовност/. Сервира се с бял ориз или каквото друго ви дойде на ум.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
40
31
20
10
Дай твоята оценка: