Задушен заек с цели лукчета

11/04/2013
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак7722220
"Крехко заешко месце, в комбинация със свежи зеленчуци и дъхави подправки - прилича на нещо, сготвено специално за нас "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30 203
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукчетата се обелват, като се запазва ципата. Морковите се нарязват на кръгчета, чушките - на едро, картофите - на кубчета.

Скилидките чесън не се белят. В тенджера под налягане се загрява олиото. Заешкото се запържва 1-2 минути като се разбърква.

Добавят се всички продукти /без магданоза/ и сол на вкус. Долива се вода да покрие. Оставя се 1 час леко да „фъска”. Като се отвори се нарязва магданозът.

Така може да приготвите както див така и питомен заек.подобни рецепти тук

5 11
4 6
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Соня
Соня
21.03.2015 12:26
Правя го все по тази рецепта от както я открих, но с бяло вино. Наистина става много вкусно!
2
0
галя
галя
27.02.2014 12:43
рецептата звучи много добре, но заешкото може да се запържи малко по-вече, червеното вино е по-добре да е бяло и заекът да се припени за кратко, за да се премахне заешката миризма
3
0
Росица
Росица
01.06.2013 13:18
Правила съм го,но без маслини.....просто в рецептата дето ми я дадоха ги нямаше....иначе е много,много вкусно.Пробвайте и няма да сгрешите :)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв