Свински винен кебап

19/05/2011
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"Най-лесния начин да си направиш Винен Кебап в къщи. Любима рецепта на мнозина!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
44 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо307 621
  • Преглеждания за месеца11872
  • Преглеждания за седмицата544
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена44

Необходими Съставки

  • свинско месо – 500 г
  • лук – 2 глави
  • вино – 1 ч.ч. червено
  • домати - 1 с.л. доматено пюре
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов листа – 2 - 3 броя
  • магданоз - накълцан за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета. Лукът, нарязан на ситно, се запържва, добавя се червеният пипер. Изсипва се месото и се пържат още малко.

Долива се виното, а след малко ястието се залива с вода и доматено пюре.

Подправя се със сол, дафиновите листа и зърната черен пипер. Оставете месото да се задушава, докато сосът се редуцира на половина.

Поднесете с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 20
4 18
3 13
2 4
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Alexybg
Alexybg
20.11.2017 20:12
Този лук, 2 глави не са ли доста, аз го направи с 2 глави и е адски много ....
1
0
sstefank66
sstefank66
13.02.2016 18:46
super stana,ideialnoe
3
2
Лори
Лори
18.04.2014 19:58
супер се получи :)
4
6

Виж всички коментари или напиши такъв