Свински винен кебап

19/05/2011
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"Най-лесния начин да си направиш Винен Кебап в къщи. Любима рецепта на мнозина!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
75 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо485 509
  • Преглеждания за месеца13635
  • Преглеждания за седмицата3701
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена75

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • домати - 1 с.л. доматено пюре
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов листа - 2 - 3 броя
  • магданоз - накълцан за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета. Лукът, нарязан на ситно, се запържва, добавя се червеният пипер. Изсипва се месото и се пържат още малко.

Долива се виното, а след малко ястието се залива с вода и доматено пюре.

Подправя се със сол, дафиновите листа и зърната черен пипер. Оставете месото да се задушава, докато сосът се редуцира на половина.

Поднесете с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 39
4 15
3 9
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Евгения
Евгения
27.04.2018 17:44
Любимо ястие...
4
1
Alexybg
Alexybg
20.11.2017 20:12
Този лук, 2 глави не са ли доста, аз го направи с 2 глави и е адски много ....
9
5
sstefank66
sstefank66
13.02.2016 18:46
super stana,ideialnoe
8
3

Виж всички коментари или напиши такъв