Бриош

16/04/2013
от ИванинаНовак
"Ароматен бриош се пече във фурната, а вие нямате търпение да го опитате "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 012
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В леко топлото прясно мляко разтворете захарта и маята. Разбийте отделно яйцата. Пресятото със солта брашно направете кладенче и сипете посредата яйцата и разтворената мая. Започнете да бъркате с лъжица от средата постепенно към краищата, като завземате по-малко брашно.

Постепенно замесете гладко и меко тесто. Разстелете тестото с ръце и разпределете отгоре малки парченца от маслото. Прегънете тестото и премесете, докато маслото напълно се смеси с тестото. Повторете процедурата още 2 пъти с останалите 2/3 парченца масло.

Прехвърлете тестото в набрашнена купа, покрийте с прозрачно фолио и кърпа. Оставете да втаса на топло най-малко 90 минути или до удвояване на обема.

След това пак се премесва върху набрашнена повърхност и се разделя на 4 топки. Наредете ги една до друга в застлана с хартия за печене продълговата форма за кекс. Оставете покрити да втасват около на топло за 40 минути.

След това намажете отгоре с последното разбито яйце. Сложете бриоша да се изпече в умерено загряна фурна на 180 градуса. Печенето отнема обикновено около 1 час, но зависи от фурната ви.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Избрани

Готвач.бг във Фейсбук

Още от категориите