Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гъби по тоскански

Гъби по тоскански

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Гъби по тоскански1 / 2
12/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5
"Темпераментни гъби по тоскански и бутилка италианско вино - пламенно обяснение в любов"

Необходими Продукти

  • гъби - 450 г
  • домати - 900 г
  • олио - 1 с.л.
  • чубрица
  • майорана
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват. Доматите се разрязват на 4, посоляват се, поръсват се с чубрица и се слагат да врят без вода на бавен огън, до получаването на кашообразна смес.

Претриват се през цедка. В тенджера се сипва олиото, заедно с гъбите и останалите подправки.

Варят се на слаб огън, докато гъбите омекнат и пуснат сос. Добавя се готовото доматено пюре. Ястието се сервира топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
44
30
20
10
Дай твоята оценка: