Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнено червено цвекло с моркови и майонеза

Пълнено червено цвекло с моркови и майонеза

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Пълнено червено цвекло с моркови и майонеза1 / 2
13/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Цветно, много вкусно и ефектно предястие, което отсега предчувстваме, че ще краси новогодишната ни трапеза"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 4 средни глави
  • маруля - 4 листа, за поднасянето
  • орехи - около 80 г
  • майонеза - 4 с.л. млечна
  • сметана - 4 с.л. заквасена
  • зехтин - 4 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • копър - 2 с.л. скълцан пресен
  • моркови - 2 настъргани
  • оцет
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете морковите на фино ренде и ги овкусете със сол, черен пипер, оцет на вкус и зехтин.

Обелете цвеклото и сложете да се свари за 5-10 минути след кипването. Отцедете го и след като изстине го издълбайте.

Част от вътрешността накълцайте ситно и я объркайте със майонезата, сметаната, горчицата, 2 с.л. скълцан копър, 2 с.л. смлени орехи и 4 с.л. зехтин.

Във всяка глава издълбано цвекло на дъното натъпчета част от морковите, отгоре разпределете от пълнежа.

Всяка глава цвекло се слага в чиния върху листо маруля, отгоре се украсява с орехи с малко копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: