Домашен козунак с ракия

18/04/2013
Иваот ИваНовак
"Оказва се, че ракия може да се използва и при месенето на козунаци. При месенето, а не докато месите!!!"
Приготвяне180 мин.
Готвене45 мин.
Общо225 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 462
  • Преглеждания за месеца6570
  • Преглеждания за седмицата392
  • Коментирана31 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата, захарта, ванилията, олиото и млякото с миксер. Пресявате брашното в тава и добавяте сместа и втасалата мая (маята се втасва с 1 лъжица захар, 1 лъжица брашно и около 100 г топла вода).

Замесвате тестото и месите около 10 мин. Оставяте да втаса на топло около 1 час докато си удвои обема. След това го размесвате и добавяте ракията и лимона, разделяте го на 3 равни части които правите на дълги около 1 метър змии, които сплитате на плитка.

Слагате в кръгла тава, намазвате с разбит в 2 супени лъжици олио жълтък и поръсвате обилно със захар. Оставяте да втаса отново, докато утрои обема си и печете на слаба фурна (140 градуса) около 20 мин.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 42
4 6
3 4
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (31)

Валентина Станкова
Без сол няма да стане!
2
4
Фанчето
Фанчето
08.04.2015 12:27
300 мл = 0.300 л. Това 0.300 мл трябва да е няколко капки!
6
2
Miglena Velkova
Miglena Velkova
04.04.2015 22:36
Много сполучлив!
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв