Ванилови кифли

16/04/2013
от МаргиНовак
"Ароматни кифли, в които семейството ви ще се влюби "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции30-40 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 659
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Брашното и маслото се разтриват с ръце на трохи. Прибавят се захарта, малко ванилия, смлените или нарязани бадеми, жълтъкът.

Всичко се замесва на гладко тесто. От това тесто се откъсват малки парченца, които се правят на ръка на пръчици, дълги колкото показалеца. Всяка пръчица се оформя като кифличка или подковка.

Кифличките се пекат в тавичка, наръсена с брашно. Фурната трябва да е слаба. Опечените сладки се овалват в пудрата захар, смесена с ванилията.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар