Унгарски кекс

16/04/2013
Виолина
отВиолинаНовак
"Не е важно откъде е рецептата за кекса, няма да говорите с него, а ще го ядете, затова е важно да е вкусен "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 611
  • Преглеждания за месеца576
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се бъркат със захарта около 20 минути. Прибавят се лъжица по лъжица брашно, лимоновата кора и сока на лимона, стафидите и ванилията.

Върху готовата смес се слагат едро нарязаните орехи и разбитите на сняг белтъци.

Сместа се разбърква леко и се изсипва в намазана и наръсена с брашно кексова форма. Пече се в умерена фурна. Изстиналият кекс се поръсва със захар.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Маги
Маги
10.09.2013 12:28
Ще се изпече и без набухвател, яйцата са достатъчно.
Аз сложих по-малко стафиди и добавих малко нарязани сушени кайсии. Много добре се получи.
0
2
Ани
Ани
25.07.2013 22:03
Жълтата смес ще се изпече ли без набухвател?
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв