Салата с билки и тиквено семе

17/04/2013
Лена
отЛенаНовак
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо931
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 12 бр. пъдпъдъчи
  • тиквени семки - 30 г. белени
  • лук - 1 глава червен
  • латинка - 10 - 12 здрави цветчета
  • билки - 250 г смес от рукола, листа от анасон, киселец, глухарче и др.
  • СОС ВИНЕГРЕТ
  • лимони - 2 с.л. лимонов сок
  • олио - 3 с.л. от тиквено семе
  • малинов оцет - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъчите яйца се слагат в съд със студена вода. След кипването на водата се варят 4-5 минути. Изваждат се и се заливат със студена вода.

Зелените растения се измиват и почистват. Накъсват се на ситно. Дръжките на латинката се отрязват, лукът се обелва и нарязва на тънки ленти. Запечете тиквените семки в тиган без мазнина, докато придобият приятен аромат и цвят.

Зелените листа се нареждат в голямо плато, а отгоре се нареждат лентите лук. Яйцата се обелват и разполовяват. Гарнирайте салатата с яйцата и латинката.

За приготвянето на винегрета в отделна купа се разбъркват оцетът, олиото, олиото, лимоновият сок.

Салатата се залива с получения винегрет, поръсва се с тиквените семки и се сервира.

подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Lillilys
Lillilys
27.11.2013 18:33
Интересна идея. Трябва да се пробва.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв