Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Рибник със скумрия

Рибник със скумрия

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Рибник със скумрия1 / 2
18/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3 бр.
"Рибник, какъвто не сте опитвали досега"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр.
  • ориз - 200 г
  • праз - 2 стръка, само бялата част
  • олио - 60 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол на вкус
  • девесил - 1 - 2 ч.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте по-голямата част от мазнината и запържете ситно скълцания праз. Добавете и ориза и запържете с него за 2 минути.

Овкусете със сол и черен пипер и долейте към 1 ч.ч. гореща вода. Поръсете с девесила и оставете да се вари, докато оризът набъбне.

Прехвърлете всичко в тавичка и отгоре наместете почистените и посолени скумрии.

Долейте още 2 ч.ч. гореща вода в тавата, полейте със струйка олио и сложете рибника да се изпече в умерено загряна фурна на 180 градуса. Рибникът се пече около 40 минути или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: