Печени лешници

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Печени лешници2 / 3
18/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Ето как да си приготвите хрупкаво мезе за бира!"

Необходими Продукти

  • лешници - 400 г без черупки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете повечко вода в тенджера и сипете 2 с.л. сода бикарбонат. Пуснете вътре лешниците и бъркайте. След кратко ще видите как люспите им започват да се отлепват.

Измийте лешниците в гевгир под течаща вода, като ги търкате с ръце, за да паднат и останалите люспи. Обелените вече лешници леко се подсушават с кухненска хартия.

Сипват се в тава и се посоляват. Пъхат се в загряна на 150-160 градуса фурна и се пекат за около 10 минути или малко повече, като се разбъркват често и накрая се опитват на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ицо
Ицо
Давайте уиски!
14.06.2013 14:17