Табиетлийска плескавица

20/04/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Плескавицата трябва да се приготвя и консумира с мерак!"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 285
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте ситно лука и нарежете на дребно бекона. Разбъркайте ги с малко универсална подправка и червения пипер. Размесете каймата със ситно нарязаните люти чушки, чесън, сол и черен пипер на вкус.

Разделете каймата на 4 равни части за 4 плескавици. Всяка четвъртина разделете на 2 части и ги оформете на 2 плоски кюфтета - едното трябва да е малко по-голямо от другото.

Плескавиците се пълнят с бекона и лука и се слепват 2 по 2. Изпечете така приготвените плескавици върху подмазнена скара или във фурна на 200 градуса върху метална скара за около 20–25 минути.подобни рецепти тук

5 18
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

атанас
атанас
22.04.2013 19:55
стават страхотни но аз слагам и 50 гр.кашкавал
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв