Суджук от конско месо

20/04/2013
Драгомир Недев
отДрагомир НедевНовак
"Ценителите знаят, че най-вкусните суджуци се приготвят от конско месо "
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 312
  • Преглеждания за месеца863
  • Преглеждания за седмицата158
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • конско месо - 4
  • сланина - 1 кг
  • сол - 175 г
  • захар - 15 г
  • черен пипер - на вкус 10 - 15 г смлян
  • червен пипер - 10 г
  • кимион - 5 - 10 г по желание
  • селитра - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте ситно със сатър месото със сланината или го смелете веднъж - по желание. Сложете го в голяма тава или направо на плота и го поръсете с подправките. Омесете добре с ръце.

Месото се оставя под лек наклон на хладно място без слънчева светлина да престои за 48 часа. Добавя се и селитра, за да не потъмнява месото.

След това напълнете добре почистените тънки черва и ги завивайте през 20 см. Завържете краищата на отделните суджуци, като първо завържете с връвта единия край, след това със същата връв другия край и подгънете във формата на подкова.

Закачете суджуците да съхнат. След 1 денонощие ги надупчете с игла. След това ги подредете между 2 тежки плоскости (или притиснати с тежест) и ги оставете така за 2 денонощия.

След това ги закачете да съхнат отново за 6 денонощия, а след това ги опушете при температура от 20 градуса в продължение на 5 денонощия.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Васил
Васил
06.06.2013 14:35
Струва ми се, че 175 гр. сол е твърде много!
3
0
дида
дида
20.04.2013 15:37
Абсурд е да хапна,а камо ли да правя нещо с конско,или заешко. Обичам тези животни,особено конят е от най-добрите приятели на човека.Ако може да се замени с телешко - става.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв