Сърнешко в гювеч

19/04/2013
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"За приготвянето на сочно дивечово месо се изисква майсторлък, а за изяждането му - добра компания!"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 636
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За маринатата нарежете едро лука, чесъна и целината. Пуснете ги в оцет, смесен в тенджера с литър вода и подправките. Оставете маринатата да се вари 10 минути. След като изстине, нарязаното сърнешко се маринова в нея 1 ден или, ако имате възможност - 2 дни.

Попарете арпаджика във вряла вода, оставете го да изстине в нея и го обелете.

Запържете го в маслото. Извадете го и запържете в същата мазнина ситно нарязаните лук, гъби и бекон. Поръсете с червения пипер, разбъркайте с доматеното пюре и долейте виното. Оставете да ври няколко минути и добавете арпаджика, сърнешкото и подправките.

Прехвърлете всичко в гювеч. Запечатайте с тесто капака и сложете да се пече за около 2 часа на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Джемиле Чешлиева
Сърнешкото месо става много вкусно. В гювече не съм пробвала. Аз го правя в тенджера с моркови, лук и подправки и става нещо превъзходно!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв