Суджучена манджа

19/04/2013
Катя
отКатя Новак
"Само онези, които не са опитали тази суджучена манджа, смеят да мърморят, че съсипваме суджука! Опитайте нещо наистина вкусно!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 340
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • суджук - 1 петълка
  • картофи - 600 - 700 г
  • праз - 1 - 2 стръка, бялата част
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 брой
  • домати - 1 консерва, млени
  • чубрица - на вкус, ронена
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
  • олио - 40 мл
  • магданоз - 1/3 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пресен домашен суджук на неголеми парченца. Загрейте мазнината в тенджера и го запържете леко.

Извадете го в чиния и добавете в мазнината накълцания праз. Оставете да се задушава до пълно омекване. Объркайте с 1 ч.л. червен пипер и добавете почистените и нарязани картофи.

Задушете с тях 10 минути, долейте малко гореща вода, колкото да ги полупокрие леко и оставете да се задушават за още 10 минути с дафиновия лист.

Добавете пасираните домати и суджука. Оставете да се готви, докато течността поизври.

Накрая овкусете с подправките. Поднесете суджучената манджа с прясно нарязан магданоз и стрита люта чушка по желание.подобни рецепти тук

5 11
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар