Вратни пържоли на сач

19/04/2013
от БогиНовак
"По наше мнение сачът е измислен специално, за да приготвяме на него вкусни и сочни вратни пържоли!"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 511
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 вратни пържоли
  • мас - 100 г свинска
  • гъби - 500 г пресни
  • лук - 2 глави кромид
  • бяло вино - 150 мл
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - смлян
  • сол

Начин на приготвяне

Загрейте сача, като го намазните с половината мас. Сложете в него начуканите и овкусени със сол и черен пипер пържоли.

Изпечете до готовност от двете страни и извадете месото. Сложете в сача останалата мазнина и запържете нарязаните на ивички гъби и нарязания на пръстенчета лук.

Щом омекнат, поръсете ги с червен пипер и долейте виното. Върнете месото в сача и гответе за още около 10-15 минути.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Евгения Иванова
не сложих червен пипер, но пак стана
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв