Крехки пържоли в ризи

15/03/2012
Соня
отСоняНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 915
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - пържоли 1 кг. от врат
  • кисело зеле – 1 глава
  • червено вино – 1 ч. ч.
  • черен пипер
  • сол
  • кимион
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте и посолете пържолите, след което ги поръсете с черен пипер и кимион.

Всяка пържола увийте в листо от кисело зеле, може и в две. Наредете пържолите в тава. Сложете олио, малко вода и 1 чаша червено вино. Печете ястието е в силна фурна за около 20 мин. Малко преди да го извадите, поръсете зелевите листа с червен пипер.

Печете, докато се препече отгоре. От време на време поливайте със соса.

Ястието се сервира горещо с гарнитура от варена царевица и задушено брюкселско зеле в масло.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар