Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Листни салати с пилешко филе и печурки

Листни салати с пилешко филе и печурки

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Листни салати с пилешко филе и печурки1 / 2
22/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • маруля - 1/2 червена + 1/2 къдрава
  • радичио - 1 малка глава
  • печурки - 250 г малки
  • домати - 4 бр. чери за украса
  • лук - 2 малки глави
  • пилешки гърди - 400 г
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • сол
  • ЗА ДРЕСИНГА
  • горчица - 1 ч.л. дижонска
  • оцет - 1 с.л. бял винен
  • сметана - 100 г кисела
  • кисело мляко - 100 г
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките филета и ги нарежете на ленти. Обелете чесъна и го нарежете на шайбички. Месото и чесънът се смесват и се поставят в хладилника.

Салатите се почистват и нарязват. Разпределят се в 4 големи чинии. Лукът се обелва и нарязва на малки кубчета. Гъбите се почистват и нарязват. Лимонът се измива, а кората му се настъргва на тънки лентички.

За дресинга смесете в малка купичка всички съставки. Подправя се със сол и черен пипер и се разпределя върху салатата. Отгоре се нареждат лентичките лимон, лука и печурките.

На силен огън загрейте маслото и запържете месото. Запърженото пилешко се подправя със сол и черен пипер и се слага върху салатите. Нарежете чери доматките и ги разпръснете отгоре. По желание поднесете салатите с прясна франзела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
43
32
21
10
Дай твоята оценка: