Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Козуначено руло с мармалад

Козуначено руло с мармалад

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Козуначено руло с мармалад1 / 5
05/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Хапнете още едно парче и не му се притеснявайте. Както казваше мама Вяра на кльощав сладкар да нямаш!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • прясно мляко - 500 г
  • масло - 200 г прясно или 1 ч.ч. свинска мас
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 200 г
  • лимони - 1 бр. или ванилия 3 пакетчета
  • стафиди - 50 г по желание
  • сол - 3 г
  • за плънка
  • мармалад
  • орехи - натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята на рядка кашица с 1/2 ч.ч. топличко мляко и брашно. Оставя се на топло да втаса. Замесете брашно от останалото брашно, втасалата мая, разбитите със захарта яйца, останалото мляко, солта и настърганата лимонова кора.

Омесете добре, като добавяте постепенно от разтопената мазнина и топите ръцете си в мазнина. Готовото гладко тесто поръсете с брашно и оставете да втаса до удвояване на обема.

Разточете втасалото тесто на лист с дебелина 1 см и г намажете с тънък слой мармалад, поръсете със счукани орехи и завийте на руло. Сложете рулото в подмазнена форма и го оставете да втаса пак до удвояване на обема, след което го намажете с разбито яйце, поръсете с кристална захар и сложете да се изпече в умерено загряна фурна. Докато е топло, извадете козуначеното руло от формата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: