Агнешки кебап с вино

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Агнешки кебап с вино1 / 2
05/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Да съхраним най-добрите рецепти от българската кухня, като ги приготвяме и споделяме с близките си"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • лук - 1 връзка зелен
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • домати - 1 с.л. пюре
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по-едри парчета и го запържете в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавете ситно нарязания лук и задушете за 15 минути на тих огън.

Прибавете размитото доматено пюре и червения пипер и залейте с 2 ч.ч. горещ бульон.

Сипете виното и варете на тих огън 30 минути, докато месото омекне напълно. Накрая добавете размитото брашно. Овкусете ястието джоджен и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
43
31
21
10
Дай твоята оценка: